Financieel rendement

Duurzaam

We gebruiken duurzaam materiaal. De hoge kwaliteit van het hout en de constructie van de bakken zorgen ervoor dat de bakken lang mee kunnen gaan. De speciale aardemix blijft tot in de eeuwigheid bruikbaar. Het enige wat jaarlijks moet worden toegevoegd is een beetje compost.

Eenmalige aanschafkosten

Na een éénmalige, relatief kleine investering vormen de moestuintjes het hele jaar door een continue, toegankelijke activiteit. De vierkante moestuinen zijn dag in, dag uit, beschikbaar als vorm van groenactiviteit.

Onderhoudsvriendelijk

Zodra de moestuinbakken zijn ingericht, is het verdere onderhoud van de bakken uiterst simpel. Voor het onderhoud is geen continue ‘groendeskundige’ begeleiding nodig en er hoeven geen hoveniers aan te pas te komen. Na een mogelijk gezamelijke opstart en duidelijke takenverdeling, is het eenvoudig om de verzorging van de bakken zelfstandig uit te voeren.

Minimale tijdsinvestering

Het onderhouden van de moestuinbakken vraagt om een minimale tijdsinvestering. Elke dag 5 minuten per bak is genoeg bij warm en zonnig weer. Bij minder warme of regenachtige dagen kunnen de bakken toe met verzorging om de dag of tweemaal per week.

Aanvullende oogst

Indien de bakken worden ingericht met het oog op productie voor dagelijkse maaltijden, is het mogelijk om te besparen op boodschappen. Per bak kunnen tientallen euro’s per jaar worden bespaard. Daarnaast is het ook een mogelijkheid om de oogst te verkopen. Bijvoorbeeld aan medewerkers, bezoekers of wijkbewoners: op de plaatselijke markt of op een zelfgeorganiseerde verkoping.

Imago-versterkend

Groenactiviteiten zijn een mooie manier om het eigen huis, de woonvorm of de instelling een ‘groene’ uitstraling te geven. Een zichtbare activiteit zoals de vierkante moestuinbakken vormt een mooi uithangbord en dankzij de duurzame eigenschappen is het een blijvende, mooie publiekstrekker.

Heeft u vragen, neem dan gerust contact op!