BLIJVEND groen in de zorg! Deel 2: Moestuinkalender

Blog page

BLIJVEND groen in de zorg

Lekker buiten zijn, samen zijn met anderen of juist jezelf even terugtrekken op een groene plek, de handen uit de mouwen steken en vooral zélf aan de slag, ondanks een fysieke of verstandelijke beperking… Dit zijn allemaal mogelijkheden als je een moestuin op maat aanlegt. 

Op maat betekent letterlijk op maat, bijvoorbeeld door voor verhoogde mobiele moestuinbakken te kiezen. Op maat betekent ook dat íedereen met de moestuin aan de slag kan én dat de moestuin een blijvend succes wordt!

In de praktijk blijkt dit niet altijd te lukken. De moestuin raakt soms in de vergetelheid of het is onduidelijk wat er wel of niet in de tuin gedaan mag worden en door wie. Het idee kan bestaan dat tuinieren heel moeilijk is. Ook weet niet iedereen welke klusjes er allemaal gedaan kunnen worden.

 

Hoe zorg je ervoor dat de slagingskans van een groen activiteit toeneemt?

Vanuit onze praktijkervaringen hebben wij hier verschillende oplossingen voor gevonden. Onder andere hebben wij een aantal ondersteunende middelen ontwikkeld, zoals natuurlijk ons handboek, maar ook een moestuinkalender en een posterserie.

In dit tweedelige blog lichten we graag de posters en de moestuinkalender uit. Het is namelijk onze wens dat de praktische waarde ervan er op zoveel mogelijk plekken voor zal zorgen dat een moestuinactiviteit succesvol wordt en vooral: BLIJFT!

 

Uitgelicht: Onze praktische Moestuinkalender

De moestuinkalender ondersteunt de continuïteit en en de sociale activiteit rondom de tuin!

  • De kalender geeft elke maand informatie over díe maand
  • De titel van de maand zegt iets over wat er in díe maand belangrijk is
  • Bij elke maand vind je een tip of weetje en een idee voor een activiteit of recept én lees je welke klusjes je kunt doen
  • Bij elke maand staat een tabel die je kunt je gebruiken als schema voor het water gevenNoteer bijvoorbeeld wie wanneer water geeft en/of vink af wanneer er water is gegeven.
  • De tabellen zijn een hulpmiddel om op te schrijven (en dus te onthouden) wanneer je hetgeen je gezaaid of geplant hebt, kunt oogsten

 

De kalender in beeld

MoestuinkalenderPagina moestuinkalender

Help je mee de moestuin tot een succes te maken? De moestuinkalender is hier snel en simpel te bestellen.