Vereniging van Zorgboeren meets Groen & Wel

Blog page

Helemaal vereerd met de uitnodiging togen wij afgelopen dinsdag 16 juni af naar het Sallandse heuvellandschap, naar het dorpje Luttenberg! Wij mochten een boekpresentatie geven aan de zorgboeren, die elke dag weer tientallen cliënten laten genieten en tot hun recht laten komen in de groene omgeving van de boerderij.

landbouwmuseum luttenbergboekpresentatie

De zorgboeren waren bijzonder enthousiast! Ze hebben elke dag een diversiteit aan cliënten onder hun hoede. Hoe bied je al deze mensen een zinvolle dagbesteding? De ene cliënt heeft een lichamelijke beperking, de ander een verstandelijke beperking… De cliënten helpen uiteraard enthousiast mee met alle klusjes op de boerderij. Maar hoe bied je hen nu iets waarmee zij optimale zelfstandigheid ervaren?

Ons aanbod met vierkante meter moestuinen waarbij de cliënt van meet af aan een eigen invulling kan geven aan de tuin door middel van een eenvoudige methode en  zoveel mogelijk zelfstandig aan de slag kan vanwege de werkhoogte, viel goed bij de toehoorders in de smaak! Zo goed zelfs, dat het bestuur ter plekke besloot om alle leden een boek cadeau te doen! Met een ledenaantal van zo’n 90 leden, vonden wij dat bepaald geen verkeerd aanbod!

We zijn ontzettend blij met dit resultaat en hopen dat de boeken bijdragen aan het geluk en welzijn van de ‘hulpboeren’ op de zorgboerderijen in Overijssel!!

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.